Zadar
Stoljećima glavni grad Dalmacije, a danas centar regije, grad je s bogatom spomeničkom baštinom svjetskog značaja koja je i danas vidljiva na svakom koraku: Rimski forum iz 1.st, Crkva sv. Donata iz 9.st-najpoznatija srednjevjekovna bazilika, zaštitni znak grada, obnovljene romaničke crkve sv. Krševana iz 12.st i zvonik sv. Marije iz 1105.g. , katedrala sv. Anastazije iz 13 st., Narodni trg s Gradskom ložom i stražom iz 16.st te moćni bedemi s reprezentativnim Lučkim i Kopnenim vratima iz 16.st., zatim Trg 3 bunara i Trg 5 bunara te mnogobrojne palače, vile i ostala spomenička baština.
Svoju atraktivnost može zahvaliti i prirodnom položaju u samom središtu Jadranske obale s preko 300 otoka okružena s 4 Nacionalna parka: Plitvička jezera, planinski park Paklenica, jedinstveni slapovi rijeke Krke te niz prekrasnih otoka pod nazivom Kornati.
Zadar Zadar noću
U brojnim zadarskim restoranima i konobama treba kušati domaće specijalitete, a medu pićima ističe se čuveni liker Maraskino. To jedinstveno piće jos je u XIX. st. bilo omiljeno na europskim dvorovima (London, Beč, Moskva), a u Zadru se proizvodi od 1821. Jedna od boljih mjesta u Zadru koja preporučujemo za vrhunski gastro užitak su svakako restoran Foša, Zadar Jadera i Dva ribara (stara jezgra grada - Poluotok) i restoran Niko (u neposrednoj blizini naših apartmana).
Vrhunski su uvjeti za rekreaciju i bavljenje sportom. Tu su brojni teniski tereni (u neposrednoj blizini apartmana - 150 m), igrališta za nogomet, košarku, rukomet, velike su mogućnosti za aktivnosti na vodi, jedrenje, surfing, veslanje, ronjenje, sportski ribolov.
  Crkva Sv. Donata Gradska vrata Kapela Sv. Dimitrija Sv.Stošija Kornati  
Bogat je i raznovrstan i kulturno-umjetnički zivot. Tradicionalno se odrzavaju Glazbene večeri u Donatu, Festival novoga kazališta, Zadarsko kazališno ljeto te raznovrsne likovne priredbe. Svakako preporučujemo posjetiti muzej Stalne Crkvene umjetnosti - "Zlato i srebro Zadra". Noćni život Zadra ljeti: tu su mnogobrojni noćni klubovi i casina koji pružaju zabavu do ranog jutra; mi preporučujemo svakako posjetiti open-air club Garden, disco club Gotham i velebno zdanje Arsenala.
Ponuda
Ponuda
Designed & developed by Stipe Vukša